Sandra's web-log 2011

Sandra's web-log 2011

Over mij:

In 2006 heb ik op mijn eigen verjaardag mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht en sindsdien is fotografie een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven. Mijn 2e hobby is het verzamelen van (unieke) Trollbeads en ze zijn dan ook een gewillig onderwerp die ik vanachter mijn camera het liefst in close-up fotografeer. In 1987 heb ik op mijn 10e de diagnose Diabetes type1 gekregen waarvoor ik inmiddels al 5 jaar een insulinepomp gebruik. Dit jaar mag ik een nieuwe uitzoeken en op 2 mei 2011 ben ik gestart met de Omnipod, de eerste draadloze insulinepomp. Daarnaast hou ik me dagelijks bezig met het lezen van boeken, het bewerken van foto's en zo nu en dan kan ik mezelf ook ontspannen door een schilderij te maken. Naast al deze bezigheden ben ik hard aan het werk om geestelijk in balans te komen met als gevolg dat ik lichamelijk weer gezonder kan worden. Een paar jaar geleden ben ik op de arbeidsmarkt uitgevallen met diverse gezondheidsklachten en nu kom ik er langzaam achter dat werken binnen een reguliere baan mij ziek maakt. Op 11 juli 2011 ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben van m'n eerste kindje. Met diabetes is het extra hard weken om de gezondheid van ons allebei op peil te kunnen houden maar samen met de Omnipod vorm ik een goed team en hoop ik begin 2012 een gezonde baby op de wereld te kunnen zetten. Kortom, een weblog waarin ik net als vorig jaar regelmatig m'n dagelijkse doen en laten in de vorm van berichtjes en foto's achter wil laten.

Nachtje ziekenhuis

ZwangerschapGeplaatst door sandra di, augustus 30, 2011 15:21:28

Nog geen half jaar na mijn laatste ziekenhuisopname dit jaar was het afgelopen zondag helaas weer zo ver. De steken die rechts in mijn buik begonnen zeiden me al genoeg en na wat 'gedoe' met de huisartsenpost mochten we gelukkig toch naar Enschede komen ipv Winterswijk om me te laten onderzoeken.

Via de huisartsenpost gingen we eerst naar de afdeling gynaecologie/verloskunde in het VKC, waar m'n urine werd onderzocht en bloed werd afgenomen. Er werd alleen in m'n bloed een afwijking gevonden, wéér m'n witte bloedcellen die in veel te grote hoeveelheden aanwezig waren!

Voor de zekerheid kreeg ik een buikecho om kijken of ons ukkie het nog wel goed deed en om te kijken of er niets met m'n eierstokken aan de hand was of dat er vocht in m'n buik aanwezig was. De gewone echo liet meteen zien dat ons ukkie het gewoon naar z'n zin had in m'n buik, het bewoog goed en lag nu met z'n hoofdje weer de andere kant op en het hartje klopte netjes... wat een opluchting was dat tussen alle pijn en het overgeven door! Via een inwendige echo zagen we dat m'n eierstokken er prima uitzagen, dat er voldoende vruchtwater in m'n baarmoeder zat, m'n baarmoedermond was netjes gesloten en er zat geen vocht in m'n buik.

Om een blindedarmontsteking uit te sluiten werden we doorgestuurd naar de Spoedeisende Hulp waar een chirurg nog even goed aan m'n buik heeft gevoeld. Een blindedarmontsteking werd grotendeels uitgesloten, maar voor de zekerheid wilden ze me een nachtje ter observatie houden dus mochten we terug naar het VKC waar ik (heel luxe!!) een eigen kamer kreeg met m'n eigen toilet en douche.

Gelukkig was ik de volgende dag weer zodanig opgeknapt (hoe kan het ook anders met zulke goede en lieve verpleging!) dat ik 's middags weer naar huis mocht. Het is de bedoeling om na m'n zwangerschap heel serieus m'n darmen te laten onderzoeken om dat er een vermoeden bestaat dat er ergens iets niet helemaal goed zit en daar mijn pijnen/ontsteking vandaan komen.

De aankomende dagen moet ik goed uitrusten, maar we hebben wel weer supermooie echo's meegekregen naar huis waar ik weer even op kan "teren" ;-))