Sandra's web-log 2011

Sandra's web-log 2011

Over mij:

In 2006 heb ik op mijn eigen verjaardag mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht en sindsdien is fotografie een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven. Mijn 2e hobby is het verzamelen van (unieke) Trollbeads en ze zijn dan ook een gewillig onderwerp die ik vanachter mijn camera het liefst in close-up fotografeer. In 1987 heb ik op mijn 10e de diagnose Diabetes type1 gekregen waarvoor ik inmiddels al 5 jaar een insulinepomp gebruik. Dit jaar mag ik een nieuwe uitzoeken en op 2 mei 2011 ben ik gestart met de Omnipod, de eerste draadloze insulinepomp. Daarnaast hou ik me dagelijks bezig met het lezen van boeken, het bewerken van foto's en zo nu en dan kan ik mezelf ook ontspannen door een schilderij te maken. Naast al deze bezigheden ben ik hard aan het werk om geestelijk in balans te komen met als gevolg dat ik lichamelijk weer gezonder kan worden. Een paar jaar geleden ben ik op de arbeidsmarkt uitgevallen met diverse gezondheidsklachten en nu kom ik er langzaam achter dat werken binnen een reguliere baan mij ziek maakt. Op 11 juli 2011 ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben van m'n eerste kindje. Met diabetes is het extra hard weken om de gezondheid van ons allebei op peil te kunnen houden maar samen met de Omnipod vorm ik een goed team en hoop ik begin 2012 een gezonde baby op de wereld te kunnen zetten. Kortom, een weblog waarin ik net als vorig jaar regelmatig m'n dagelijkse doen en laten in de vorm van berichtjes en foto's achter wil laten.

Babywas

ZwangerschapGeplaatst door sandra vr, november 25, 2011 14:09:46

Afgelopen dinsdagavond zijn we samen naar een informatieavond geweest in het Vrouw Kind Centrum (VKC) in Enschede over bevallen in het ziekenhuis. We hebben veel informatie gekregen, een kleine rondleiding gehad en hebben aan het eind van de avond een goodybag van Zwitsal meegekregen met wat proefproducten, folders en wat spulletjes.

Wat ik niet zo leuk vond om te horen was dat er een reële kans bestaat dat ons kindje na de geboorte op de afdeling neonatologie kan komen te liggen. Omdat ik diabetes heb wordt onze kleine al eerder gehaald wat ademhalingsproblemen kan veroorzaken en mijn diabetes speelt ook een belangrijke factor omdat de bloedglucosewaarde van de kleine te hoog of te laag kan zijn. Als tip kregen we mee om een afspraak te maken op deze afdeling voor een rondleiding om zo in ieder geval een beeld te kunnen krijgen hoe het er daar uitziet.

De afspraak is gemaakt en 13 december mogen we er even komen kijken, vlak voor onze andere 2 afspraken die al gepland stonden die dag voor een groeiecho en een afspraak daarna op het combinatiespreekuur. Druk, druk, druk….

Vandaag ben ik begonnen met het wassen van de babykleertjes. Voor de zekerheid doe ik dit met Neutral want ik heb geen zin om vlak na de bevalling erachter te komen dat onze kleine een allergische reactie krijgt van gewoon wasmiddel waardoor alles opnieuw gewassen en gestreken moet worden. Het ziet er trouwens wel heel erg lief uit hoor, al dat kleine spul aan de waslijn!