Sandra's web-log 2011

Sandra's web-log 2011

Over mij:

In 2006 heb ik op mijn eigen verjaardag mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht en sindsdien is fotografie een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven. Mijn 2e hobby is het verzamelen van (unieke) Trollbeads en ze zijn dan ook een gewillig onderwerp die ik vanachter mijn camera het liefst in close-up fotografeer. In 1987 heb ik op mijn 10e de diagnose Diabetes type1 gekregen waarvoor ik inmiddels al 5 jaar een insulinepomp gebruik. Dit jaar mag ik een nieuwe uitzoeken en op 2 mei 2011 ben ik gestart met de Omnipod, de eerste draadloze insulinepomp. Daarnaast hou ik me dagelijks bezig met het lezen van boeken, het bewerken van foto's en zo nu en dan kan ik mezelf ook ontspannen door een schilderij te maken. Naast al deze bezigheden ben ik hard aan het werk om geestelijk in balans te komen met als gevolg dat ik lichamelijk weer gezonder kan worden. Een paar jaar geleden ben ik op de arbeidsmarkt uitgevallen met diverse gezondheidsklachten en nu kom ik er langzaam achter dat werken binnen een reguliere baan mij ziek maakt. Op 11 juli 2011 ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben van m'n eerste kindje. Met diabetes is het extra hard weken om de gezondheid van ons allebei op peil te kunnen houden maar samen met de Omnipod vorm ik een goed team en hoop ik begin 2012 een gezonde baby op de wereld te kunnen zetten. Kortom, een weblog waarin ik net als vorig jaar regelmatig m'n dagelijkse doen en laten in de vorm van berichtjes en foto's achter wil laten.

Kilo's!

ZwangerschapGeplaatst door sandra wo, november 02, 2011 20:10:31

Het gaat ineens wel erg hard met mijn gewicht... kwam ik in de eerste helft van mijn zwangerschap amper aan in gewicht, de laatste paar weken geeft m'n weegschaal elke week minstens een kilo meer aan en gelukkig groeit m'n buik er ook goed bij dus ga ik ervan uit dat ons ukkie in een groeispurt zit :-D

De 4 weken die ik nu als overbrugging heb tussen 2 echo's vind ik eigenlijk toch best wel lang en ben volgende week dan ook erg benieuwd of ons ukkie nog steeds zo netjes op schema ligt met groeien. Ik kijk al uit naar het horen van de hartslag en hopelijk krijgen we een mooie echofoto mee naar huis. Ik ga er in ieder geval zeker om vragen!

De laatste weken ben ik vooral druk bezig in huis met opruimen, nieuwe meubels een plekje geven, opnieuw inrichten en zorgen dat ik strakjes alles heb wat de baby nodig heeft om goed verzorgd te kunnen worden (naast onze moeder- en vaderliefde!). Noem het inderdaad nesteldrang en het komt dus heel goed uit dat ik het merendeel van de laatste weken daar ook voldoende energie voor heb... dìe hormonen doen heel erg goed hun werk, haha...

Met mijn gezondheid is het na mijn laatste ontslag uit het ziekenhuis ook stabiel gebleven. Ik gebruik nu dagelijks een zakje Movicolon en samen met het eten van kiwi's heb ik geen buikklachten meer gehad. Volgende week heb ik wel een afspraak gepland staan bij de MDL-arts en we zijn er wel van overtuigd dat na mijn zwangerschap een darmonderzoek belangrijk is om te laten doen. In hoeverre de MDL-arts hiermee eens is weten we nog niet, maar we gaan het wel voorstellen om zo uit te kunnen sluiten dat er geen eventuele darmziekte in het spel is.

Met alle ups en downs genieten we hier ondertussen dus lekker door van ons kindje in aantocht èn ook van m'n buik die steeds groter aan het groeien is!