Sandra's web-log 2011

Sandra's web-log 2011

Over mij:

In 2006 heb ik op mijn eigen verjaardag mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht en sindsdien is fotografie een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven. Mijn 2e hobby is het verzamelen van (unieke) Trollbeads en ze zijn dan ook een gewillig onderwerp die ik vanachter mijn camera het liefst in close-up fotografeer. In 1987 heb ik op mijn 10e de diagnose Diabetes type1 gekregen waarvoor ik inmiddels al 5 jaar een insulinepomp gebruik. Dit jaar mag ik een nieuwe uitzoeken en op 2 mei 2011 ben ik gestart met de Omnipod, de eerste draadloze insulinepomp. Daarnaast hou ik me dagelijks bezig met het lezen van boeken, het bewerken van foto's en zo nu en dan kan ik mezelf ook ontspannen door een schilderij te maken. Naast al deze bezigheden ben ik hard aan het werk om geestelijk in balans te komen met als gevolg dat ik lichamelijk weer gezonder kan worden. Een paar jaar geleden ben ik op de arbeidsmarkt uitgevallen met diverse gezondheidsklachten en nu kom ik er langzaam achter dat werken binnen een reguliere baan mij ziek maakt. Op 11 juli 2011 ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben van m'n eerste kindje. Met diabetes is het extra hard weken om de gezondheid van ons allebei op peil te kunnen houden maar samen met de Omnipod vorm ik een goed team en hoop ik begin 2012 een gezonde baby op de wereld te kunnen zetten. Kortom, een weblog waarin ik net als vorig jaar regelmatig m'n dagelijkse doen en laten in de vorm van berichtjes en foto's achter wil laten.

Van de regen in de drup

ZwangerschapGeplaatst door sandra wo, oktober 19, 2011 13:08:44

Na een lange tijd van afwezigheid kom ik er eindelijk weer even aan toe om een (korte) update op m’n weblog te plaatsen.

Vorige week heb ik 2 ziekenhuisopnames gehad, eentje van 1 nacht en eentje van 3 nachten. Na veel buik- en rugpijnen, me erg ziek voelen, bloedonderzoek, urineonderzoek, een bovenbuikecho en een maagonderzoek (gastroscopie) lijkt het nu gelukkig weer de goede kant op te gaan, al is er uit al die onderzoeken helaas geen duidelijke aanwijsbare reden gekomen waar mijn pijnklachten vandaan komen waardoor ze in het ziekenhuis op dit moment even niets voor me kunnen betekenen.

Gelukkig ben ik afgelopen donderdag wel vrij van pijn naar huis gegaan maar die avond en de gehele vrijdag heb ik toch helaas weer in bed door moeten brengen. Na nog een nachtje vreselijke rugpijn begin ik er nu in te geloven dat de pijn weg is en voorlopig ook even weg zal blijven, al ben ik ervan overtuigd dat het maagonderzoek de boosdoener is geweest van de rugpijnen die ik heb gehad.

Met de baby gaat zover ze konden zien alles hartstikke goed gelukkig, de hartslag werd elke ochtend gemeten en die bleef regelmatig ondanks de vele pijnmedicatie die ik kreeg. Er was nog steeds voldoende bewegingsruimte in m’n baarmoeder en de schopjes en duwtjes gingen ook lekker door.

Na m’n ontslag in het ziekenhuis was ik wel wat afgevallen en zelfs m’n buikomvang was geslonken waar ik nou niet bepaald blij mee was. De afgelopen dagen leken wel een inhaalslag en lijkt m’n buik in vergelijking met vorige week ineens te zijn geëxplodeerd ;-) Ik ben er erg blij mee!