Sandra's web-log 2011

Sandra's web-log 2011

Over mij:

In 2006 heb ik op mijn eigen verjaardag mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht en sindsdien is fotografie een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven. Mijn 2e hobby is het verzamelen van (unieke) Trollbeads en ze zijn dan ook een gewillig onderwerp die ik vanachter mijn camera het liefst in close-up fotografeer. In 1987 heb ik op mijn 10e de diagnose Diabetes type1 gekregen waarvoor ik inmiddels al 5 jaar een insulinepomp gebruik. Dit jaar mag ik een nieuwe uitzoeken en op 2 mei 2011 ben ik gestart met de Omnipod, de eerste draadloze insulinepomp. Daarnaast hou ik me dagelijks bezig met het lezen van boeken, het bewerken van foto's en zo nu en dan kan ik mezelf ook ontspannen door een schilderij te maken. Naast al deze bezigheden ben ik hard aan het werk om geestelijk in balans te komen met als gevolg dat ik lichamelijk weer gezonder kan worden. Een paar jaar geleden ben ik op de arbeidsmarkt uitgevallen met diverse gezondheidsklachten en nu kom ik er langzaam achter dat werken binnen een reguliere baan mij ziek maakt. Op 11 juli 2011 ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben van m'n eerste kindje. Met diabetes is het extra hard weken om de gezondheid van ons allebei op peil te kunnen houden maar samen met de Omnipod vorm ik een goed team en hoop ik begin 2012 een gezonde baby op de wereld te kunnen zetten. Kortom, een weblog waarin ik net als vorig jaar regelmatig m'n dagelijkse doen en laten in de vorm van berichtjes en foto's achter wil laten.

20 weken echo

ZwangerschapGeplaatst door sandra do, oktober 06, 2011 09:03:20

Na een slapeloze nacht en een hoop zenuwen achter ons gelaten hebben we de 20 weken echo glansrijk doorstaan!

De echoscopiste werkte onze uk van boven naar beneden af op zoek naar eventuele afwijkingen in de groei en organen, maar er is gelukkig niets geks gevonden en alles zit erop en eraan. Ook de arts die erbij aanwezig was vond alles er keurig netjes uitzien. Bijzonder vond ik het vooral om de kleine hersentjes te kunnen zien en de bloedsomloop van het hartje, de aorta, navelstreng, m'n placenta en het bloed dat naar naar de niertjes stroomt.

De omtrek van het hoofdje, taille en de lengte van het bovenbeentje werden ook opgemeten en die kwamen gemiddeld allemaal uit op een groei van 20 weken en 6 dagen oud, terwijl ik volgens de eerste berekeningen op 20 weken en 4 dagen zou moeten zitten die dag. De totale lengte werd geschat op zo'n 22 cm dus alles bij elkaar gaat het hartstikke goed en liggen we heel erg mooi op schema!

Het geslacht hebben we nog een keer bevestigd gekregen dus we hoeven nu niet meer bang te zijn dat er iets niet, of juist wel zit na de geboorte wat er juist wel of niet hoort te zitten ;-) Het babywinterjasje dat ik een paar weken terug bij Prenatal heb zien hangen en heel graag wilde halen als de 20 weken echo helemaal goed was en het geslacht bevestigd werd hebben we meteen gekocht en ben er he-le-maal weg van.... zo lief en klein!

De 4 echofoto's die we mee hebben gekregen vond ik ditmaal niet zo heel erg geslaagd, al is het nu natuurlijk ook wel erg lastig geworden omdat de kleine niet meer in 1 beeld te vangen is. Het handje dat bij het begin van de echo nog verstopt lag onder het hoofdje werd aan het eind van de echo toch nog even geshowd. Even zwaaien dat alles echt compleet is! :-)