Sandra's web-log 2011

Sandra's web-log 2011

Over mij:

In 2006 heb ik op mijn eigen verjaardag mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht en sindsdien is fotografie een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven. Mijn 2e hobby is het verzamelen van (unieke) Trollbeads en ze zijn dan ook een gewillig onderwerp die ik vanachter mijn camera het liefst in close-up fotografeer. In 1987 heb ik op mijn 10e de diagnose Diabetes type1 gekregen waarvoor ik inmiddels al 5 jaar een insulinepomp gebruik. Dit jaar mag ik een nieuwe uitzoeken en op 2 mei 2011 ben ik gestart met de Omnipod, de eerste draadloze insulinepomp. Daarnaast hou ik me dagelijks bezig met het lezen van boeken, het bewerken van foto's en zo nu en dan kan ik mezelf ook ontspannen door een schilderij te maken. Naast al deze bezigheden ben ik hard aan het werk om geestelijk in balans te komen met als gevolg dat ik lichamelijk weer gezonder kan worden. Een paar jaar geleden ben ik op de arbeidsmarkt uitgevallen met diverse gezondheidsklachten en nu kom ik er langzaam achter dat werken binnen een reguliere baan mij ziek maakt. Op 11 juli 2011 ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben van m'n eerste kindje. Met diabetes is het extra hard weken om de gezondheid van ons allebei op peil te kunnen houden maar samen met de Omnipod vorm ik een goed team en hoop ik begin 2012 een gezonde baby op de wereld te kunnen zetten. Kortom, een weblog waarin ik net als vorig jaar regelmatig m'n dagelijkse doen en laten in de vorm van berichtjes en foto's achter wil laten.

Pretecho

ZwangerschapGeplaatst door sandra di, september 20, 2011 22:19:53

Vanmiddag hebben we bij babyview in Haaksbergen onze allereerste Pretecho laten maken samen met m'n moeder erbij. Morgen is ze jarig en dit leek ons een mooi verjaardagskado waarbij ze samen met ons ging horen wat het geslacht van ons kindje is. Extra bijzonder omdat we het verder geheim willen houden..... tenminste, we gaan er ons best voor doen want een verspreking is natuurlijk snel gemaakt!

We hebben erg genoten van de prachtige beelden die we hebben gezien en door de 3D opnames hebben we nu al een aardig beeld gekregen hoe ons kindje eruit ziet.

Het is een knuffelkontje die het vanmiddag heerlijk vond om opgekruld tegen m'n placenta aan te liggen zoals bovenstaande foto. M'n placenta ligt helemaal bovenin m'n baarmoeder aan de achterkant wat verklaart dat ik al zo vroeg in m'n zwangerschap schopjes voelde. M'n buikwand is 2cm dik wat niet zo heel erg dik is waardoor ik ook nog eens de schopjes en andere bewegingen goed kan voelen. Het hartje klopte heel regelmatig met een gemiddelde hartslag van 145 bpm en het voetje dat is opgemeten is 2,87cm groot.

Rond m'n 29e week laten we nogmaals een pretecho maken en hopen dat we het gezichtje van ons ukkie dan heel goed kunnen zien.