Sandra's web-log 2011

Sandra's web-log 2011

Over mij:

In 2006 heb ik op mijn eigen verjaardag mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht en sindsdien is fotografie een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven. Mijn 2e hobby is het verzamelen van (unieke) Trollbeads en ze zijn dan ook een gewillig onderwerp die ik vanachter mijn camera het liefst in close-up fotografeer. In 1987 heb ik op mijn 10e de diagnose Diabetes type1 gekregen waarvoor ik inmiddels al 5 jaar een insulinepomp gebruik. Dit jaar mag ik een nieuwe uitzoeken en op 2 mei 2011 ben ik gestart met de Omnipod, de eerste draadloze insulinepomp. Daarnaast hou ik me dagelijks bezig met het lezen van boeken, het bewerken van foto's en zo nu en dan kan ik mezelf ook ontspannen door een schilderij te maken. Naast al deze bezigheden ben ik hard aan het werk om geestelijk in balans te komen met als gevolg dat ik lichamelijk weer gezonder kan worden. Een paar jaar geleden ben ik op de arbeidsmarkt uitgevallen met diverse gezondheidsklachten en nu kom ik er langzaam achter dat werken binnen een reguliere baan mij ziek maakt. Op 11 juli 2011 ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben van m'n eerste kindje. Met diabetes is het extra hard weken om de gezondheid van ons allebei op peil te kunnen houden maar samen met de Omnipod vorm ik een goed team en hoop ik begin 2012 een gezonde baby op de wereld te kunnen zetten. Kortom, een weblog waarin ik net als vorig jaar regelmatig m'n dagelijkse doen en laten in de vorm van berichtjes en foto's achter wil laten.

Kloppen, ploppen en schoppen

ZwangerschapGeplaatst door sandra wo, september 07, 2011 22:20:47

Gisteren was het een kleine teleurstelling in het ziekenhuis toen de gynaecoloog ons vertelde het niet nodig te vinden een echo te maken. Ach ja... misschien ben ik de laatste tijd ook wel ietwat verwend geweest met de hoeveelheid echo's die ik heb gekregen en lag m'n verwachting hoger dan zou moeten.

M'n bloeddruk was heel netjes 110/70 en gelukkig wilde hij wel even het hartje horen kloppen van onze uk waarmee ik wel heel erg blij mee was. Hij hoefde niet eens te zoeken met de doppler want zodra die m'n buik raakte was het hartje meteen luid en duidelijk hoorbaar. Zo vertrouwd om te horen!

Dat het met ons ukkie goed gaat laat hij/zij mij de laatste tijd ook soms al weten. Zo af en toe voel ik zachte plopjes onderin m'n buik en de eerste lichte schopjes heb ik ook al mogen voelen. Het eerste schopje in de nacht van 30 op 31 augustus en de afgelopen week nog 2x midden in de nacht. Als dit het ritme gaat worden dan staan mij nog slapeloze nachten te wachten ben ik bang... ;-)

Volgende week vrijdag heb ik door mijn zwangerschap een extra oogcontrole bij m'n oogarts. Omdat je tijdens de zwangerschap als diabeet zijnde vaak toch iets beter ben ingesteld kan het wat onrustig worden in je ogen (retinopathie) en daar wordt dan op gecontroleerd. M'n laatste bezoek was in maart dit jaar en toen zag alles er in ieder geval rustig uit.

Over minder dan 2 weken hebben we een pretecho gepland staan en hopen we het geslacht van onze kleine uk te zien... spannend!!