Sandra's web-log 2011

In mama's buikZwangerschap

Geplaatst door sandra vr, december 30, 2011 08:51:46

Tijdens mijn zwangerschap heb ik na elke echo stapsgewijs een filmpje gemaakt. Dit is het resultaat geworden....

http://www.youtube.com/watch?v=sCjI8kkDThA

Zo mooi, zo mooi...Zwangerschap

Geplaatst door sandra zo, december 25, 2011 19:49:39

Blog image

JadeZwangerschap

Geplaatst door sandra ma, december 19, 2011 16:26:41

Na 30 weken en 3 dagen in mijn buik te hebben gegroeid, geschopt, gehikt en te hebben gewoeld besloot onze dochter dat het nu toch echt tijd was om geboren te worden.

Haar naam wisten we al toen we bij onze allereerste pretecho zagen dat ik zwanger was van een meisje en vanaf die dag begon mijn huis steeds meer roze te kleuren. Ik wilde alles zo snel mogelijk af hebben en heb er sinds die tijd behoorlijk was haast achter gezet met het inrichten en het kopen van alles van maar nodig is voordat ik zou gaan bevallen.

Achteraf gezien lijkt het wel alsof ik het wist dat ze zich veel eerder aan zou kondigen dan dat de bedoeling was en ben voor nu vooral erg blij dat ik daar geen aandacht meer aan hoeft te besteden maar mijn tijd en energie kan steken in de situatie waarin we zijn beland…

Van zondag 11 december op maandag 12 december kreeg ik opnieuw pijnen in m’n rechterbovenbuik en belandde ik in het VKC om behandeld te worden tegen deze pijn zodat ik weer snel naar huis kon. In deze nacht werd er voor de zekerheid een CTG gemaakt waarop te zien was dat de hartslag van ons ukkie regelmatig daalde, maar ook weer opkrabbelde gelukkig. Ik had zo nu en dan al wat last van harde buiken waarop ik een inwendig onderzoek kreeg, er was nog geen ontsluiting te voelen, maar wel een baarmoedermond die zich aan het klaarmaken was voor een naderende bevalling.

Er werd meteen een eerste injectie voor de longrijping toegediend en via een infuus kreeg ik weeënremmers. Ik kreeg volledige bedrust opgelegd en mocht alleen nog voor een toiletbezoek en een wasbeurt even m’n benen strekken. Die dag verliep goed, m’n bovenbuikpijn was over en ik had geen last meer van harde buiken. Ook de stand van m’n baarmoedermond was hetzelfde dus het leek erop dat de medicatie aan het aanslaan was.

Die nacht namen de harde buiken in snel tempo toe en op de CTG was te horen en te zien dat het hartje continu wegviel en weer opkrabbelde. Direct werd ik naar een verloskamer gebracht en had ik net tijd genoeg om Elco op te bellen dat hij met spoed naar het ziekenhuis moest komen. Na een onderzoek kreeg ik te horen dat er een klein beetje ontsluiting was en dat onze dochter meteen gehaald ging worden met een spoedsectio.

Toen ging alles heel snel…. Binnen no-time lag ik op de O.K. voor een ruggenprik en toen de chirurg z’n mes in m’n buik zette kwam Elco binnen. Nog geen 10 minuten werd ons meisje geboren met een gewicht van 1700 gram en 40cm groot.

Op de verkoeverkamer kreeg ik te horen dat haar longblaasjes niet rijp genoeg waren om zelfstandig te kunnen ademen en dat ze per ambulance over werd gebracht naar Zwolle waar ze haar verder konden helpen. Ik mocht haar even zien en aanraken op de afdeling Neonatologie en ’s middags werd ik zelf met de ambulance naar Zwolle gebracht waar ik verder bij kon komen van m’n operatie en in de buurt van Jade kon zijn.

Nog geen 2 dagen na de keizersnede mocht ik het ziekenhuis verlaten en zitten Elco en ik in het Ronald McDonald huis in Zwolle vanwaar we Jade regelmatig kunnen bezoeken op de NICU (Neonatal Intensive Care Unit).

Jade heeft de afgelopen week laten zien wat een knappe, mooie maar vooral ook sterke meid ze is. Tussen alle apparatuur, draden, lijnen en buisjes heb ik amper kunnen zien hoe ze eruit ziet, maar dat het een prachtig meisje is met alles erop en eraan is niemand ontgaan!

Blog image

Vandaag werden we verrast dat Jade bijna helemaal vrij is van alle hulp. Sinds gisteren kan ze volledig zelfstandig ademen en waarschijnlijk gaat vandaag het laatste infuus dat ze heeft uit haar voetje. Alles wat overblijft is een katheter door haar neusje naar haar maagje voor haar voeding omdat ze nog niet volgroeid is en haar zuig- en slikreflex daardoor niet voldoende zijn ontwikkeld.

Ik doe vanaf dag 1 erg m’n best om m’n borstvoeding op gang te krijgen wat niet meevalt na een vroeggeboorte. Toch heb ik gisteren een volledige voeding voor haar kunnen afkolven (15ml!) en dat is door haar maagsonde aan haar gegeven.

Ons laatste bericht is dat Jade hoogstwaarschijnlijk morgen/overmorgen terug mag naar Enschede om daar verder te kunnen groeien en aan te sterken waar we heel erg blij mee zijn.

We zijn dan ook heel erg trots op haar en houden zielsveel van ‘r!!

Sinds een paar dagen mogen we met haar kangeroeën (buidelen) wat ik vandaag extra bijzonder vond omdat ik haar eigen ademhaling op mijn buik voelde in plaats van de kunstmatige / hulpademhaling.

Blog image

Pretecho!Zwangerschap

Geplaatst door sandra wo, december 07, 2011 13:01:40

Elf weken geleden hadden we onze eerste pretecho en omdat we voor een combinatiepakket hadden gekozen konden we gisteren nog een keer een half uur gluren naar onze uk in 3D.

En zoals je op beide proefielfoto's kunt zien, een beetje van mama en een beetje van papa! :-)

Blog image

Blog imageBlog image

Opendag tandartsenpraktijkFeest!

Geplaatst door sandra zo, december 04, 2011 22:47:49

Natuurlijk waren we erg nieuwsgierig en hebben we de binnenkant bekeken van de nieuwe tandartsenpraktijk in Neede. 'T zag er allemaal prachtig uit, kijk zelf maar :-)

Your mobile does not support playing flash video.

NachtbrakerZwangerschap

Geplaatst door sandra do, december 01, 2011 23:58:49

Hoe groter ons hummeltje groeit, hoe duidelijker de bewegingen worden. Vooral 's avonds laat en 's nachts kan het goed tekeer gaan in mijn buik...

Your mobile does not support playing flash video.

BabywasZwangerschap

Geplaatst door sandra vr, november 25, 2011 14:09:46

Afgelopen dinsdagavond zijn we samen naar een informatieavond geweest in het Vrouw Kind Centrum (VKC) in Enschede over bevallen in het ziekenhuis. We hebben veel informatie gekregen, een kleine rondleiding gehad en hebben aan het eind van de avond een goodybag van Zwitsal meegekregen met wat proefproducten, folders en wat spulletjes.

Wat ik niet zo leuk vond om te horen was dat er een reële kans bestaat dat ons kindje na de geboorte op de afdeling neonatologie kan komen te liggen. Omdat ik diabetes heb wordt onze kleine al eerder gehaald wat ademhalingsproblemen kan veroorzaken en mijn diabetes speelt ook een belangrijke factor omdat de bloedglucosewaarde van de kleine te hoog of te laag kan zijn. Als tip kregen we mee om een afspraak te maken op deze afdeling voor een rondleiding om zo in ieder geval een beeld te kunnen krijgen hoe het er daar uitziet.

De afspraak is gemaakt en 13 december mogen we er even komen kijken, vlak voor onze andere 2 afspraken die al gepland stonden die dag voor een groeiecho en een afspraak daarna op het combinatiespreekuur. Druk, druk, druk….

Vandaag ben ik begonnen met het wassen van de babykleertjes. Voor de zekerheid doe ik dit met Neutral want ik heb geen zin om vlak na de bevalling erachter te komen dat onze kleine een allergische reactie krijgt van gewoon wasmiddel waardoor alles opnieuw gewassen en gestreken moet worden. Het ziet er trouwens wel heel erg lief uit hoor, al dat kleine spul aan de waslijn!

Blog image

MistFotografie

Geplaatst door sandra ma, november 21, 2011 20:37:05

Toch kan mist ook voor heel veel kleur zorgen zo vroeg in de ochtend!Blog image