Sandra's Weblog 2010

Sandra's Weblog 2010

Nikon D90

FotografiePosted by sandra 12 Dec, 2010 10:37

Ik herinner me nog goed hoe ik ruim 2 jaar geleden een introductiefilm zag van de toen hagelnieuwe Nikon D90 in de jaarbeurs in Utrecht tijdens de ZoomExperience 2008. Een droom van een camera vond ik het, al helemaal vergeleken met de D50 waarmee ik toen nog fotografeerde.

De afgelopen 2 jaar is ie ook niet meer uit m'n hoofd gegaan, ben ik van de D50 naar de D60 overgestapt en nu ik bijna 2 jaar verder ben met m'n D60 werd het weer tijd voor een nieuwe en begonnen de D90 kriebels weer in alle hevigheid toe te nemen.

Net zoals ik een paar maanden terug een leuk mazzeltje had waardoor ik een nieuwe laptop kon kopen, zo heb ik deze maand weer wat mazzel waardoor er ineens de mogelijkheid voor me open lag om..... om m'n gedroomde D90 te kunnen kopen!

M'n zoektocht begon 1,5 week geleden bij een 2e hands, zodat ik wat geld over zou houden voor een goede macrolens, maar na flink wat overtuigingskracht van Elco zijn we gisteren naar Haaksbergen gereden en heb ik 'm dankzij hem nieuw kunnen kopen.

De D90 is een walhalla aan knopjes en functies die ik nog niet kende en ik was er meteen van overtuigd dat ik er de aankomende 2 jaar wel zoet mee ben. Vergeleken met de D60 is dit een knoepert van een camera, groter, robuuster en zwaarder en dat voelt helemaal goed. M'n eerste testfoto's heb ik gemaakt en die stellen me absoluut niet teleur, glashelder, superscherp en wat een vrijheid heb ik nu om het scherpte punt te bepalen.

Voorlopig heb ik weer een hoop te leren, Youtube helpt mij er fantastisch bij en verder is het zoals altijd een kwestie van doen!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Edwin 14 Dec, 2010 22:03

Gelukkig nog DX, dat maakt het al makkelijker. Maar je zocht toch een echte macro lens, is die er in 300mm? Is volgens mij niet nodig als je alleen statische onderwerpen hebt ipv de roodborstjes in de dakgoot van de overburen... Haha.

En anders een statief, die heb ik al een tijdje, maar die heeft zijn dienst al wel bewezen. Ondanks dat ik eerst dacht hem niet vaak te gebruiken. Das stiekem mijn VR!!

Posted by sandra 14 Dec, 2010 20:45

Nee hoor, D90 is gewoon DX. Fullframe vind ik trouwens nog veels te duur anders was ik meteen voor de D300 gegaan. Maar inderdaad, dan betaal je ook meteen een portie meer voor de objectieven. Nu heb ik een motor in de body zitten dus scheelt me ook een behoorlijke prijs in objectieven en kan ik op zoek naar mooie 2e handsjes op MP ;-)

Aan de andere kant... die hebben weer geen VR wat de nieuwe objectieven wel hebben, is wel zo handig als je op 300mm uit de hand wil schieten!

Posted by Edwin 14 Dec, 2010 20:35

Een D90 is toch nog niet fullframe? Dan kun je gelukkig je oudere objectieven behouden, anders moest je daar ook nog anderen voor hebben.


Ik blijf erbij dat ik er meer mee moet gaan doen om over te stappen op een betere. Of hij moet het al begeven binnenkort!

Posted by Sandra 13 Dec, 2010 08:26

Veel beter dan de D60, nu voel ik ├Ęcht de Nikonkwaliteit, helemaal top! Volgens de verkoper gaan ze als warme broodjes, hij had er 3 besteld en dezelfde dag al 2 op koopavond verkocht en ik de 3e de volgende dag. Mocht je over gaan stappen... spijt krijg je zeker weten niet!

Posted by Edwin 12 Dec, 2010 23:35

Toch voor de D90 gegaan dus... Bevalt je goed, lees ik. Heel anders als de D60?? Weet niet of ik van toestel verander... Eerst maar weer eens wat vaker fotograferen! Doe het ff te weinig de laatste tijd!