Sandra's Weblog 2010

Sandra's Weblog 2010

Oefenen!

FotografiePosted by sandra 07 Dec, 2010 15:09

Vanmorgen en vanmiddag heb ik tijd gestoken in het oefenen van het maken van foto's waarbij ik de achtergrond helderwit wilde hebben. Een beetje als aanloop naar mijn mogelijke toekomst als productfotograaf. De spullen die het me makkelijker zullen maken om het juiste resultaat te behalen heb ik nog niet, maar met wàt ik heb valt ook wel wat te maken natuurlijk.

Bij Elco van huis vandaan heb ik 4 geschilderde miniatuurtjes meegenomen, volgens zijn zeggen is het schilderen ervan de leukste hobby die er bestaat (hij kan het ook supergoed zoals je ziet!) en naar mijn mening houden we door zijn hobby Pijplines in Enschede ook zo'n beetje draaiende... ;-)

1 Van de eerste lessen in productfotografie die ik via internet heb opgepikt is dat je bij een witte achtergrond je camera +1 / + 1,5 stop moet overbelichten. De lichtmeter wil wit met 18% grijs corrigeren en door over te belichten voorkom je dit. Ik gebruik zelf Photoshop Elements om de foto na te kunnen bewerken zodat ik niet met een overbelichte foto als eindresultaat kom te zitten.

Met het resultaat ben ik aardig tevreden, de achtergrond is helderwit en dat was ook het meest belangrijke voor mijn eigen oefening vandaag.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Games Workshop 07 Dec, 2010 16:42

What a nice quality Sandra... do you want to photografitie all of our miniatures? Very fucking nice and keep Pipelines alive!

Posted by Frodo 07 Dec, 2010 16:40

Je ziet mij lekker niet he, dat komt omdat ik mijn onzichtbaarheidsmantel om heb en omdat 'Sandra 2010' mijn shadow in the East vakkundig heeft weten te camoufleren!

Posted by The Dark Lord Sauron 07 Dec, 2010 16:38

Very nice, very nice indeed. Mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen... deze onderdanen gaan flink wat smerige modderbloedjes uit hun misserabele leventjes verlossen!

Posted by Gimli 07 Dec, 2010 16:36

Ik lus ze rouw die rakkers... goed dat je ze voortreffelijk op de kiek hebt weten te krijgen. Welke kant gingen ze op? Kan ik er met mijn grote bijl gehakt van maken!